Zoeken in deze blog

vrijdag 12 september 2014

Pylonen, Wereldoorlog 1 en café Rubens.

Danny Casier en Fernand Otte, in verband met jullie foto over de foto (1914) Duitse soldaten in Oostende. T'is een idee: ik denk wel dat het de Alfons Pieterslaan is. Jullie vroegen een detail, wel de pylonen. Volgens de Beeldbank, letterlijk "Met distributiemast voor telefoonaansluitingen. Er stonden identieke o.a. in de Hofstraat, op de hoek Jozef II-straat / Christinastraat en op de hoek Alfons Pieterslaan / Romestraat. Ze vervingen de distributeurs die voorheen meestal op daken van gebouwen stonden (Wapenplein, Atheneum, Schouwburg op Marie-Joséplein, enz.). Nu is alles ondergronds."
Op de hoek van de A.Pieterslaan en de Romestraat staat er zo'n pyloon.
Op "De Plate" vind ik een foto van handelszaak Kalter, Alfons Pieterslaan hoek Kannunik Dr. Louis Colensstraat datum 1948. Let op de woningen, aantal vensters, deuren,het zijn dezelfde huizen, behalve geen Café Rubens. Het enige verschil met de stoet is dat de Duitsers naar de IJzer gingen.

Danny Casier: "Dat zou kunnen. Maar wat er niet klopt is dat Café Rubens. Die was op de visserskaai. Volgens je beschrijving is dat hoek Alfonds Pieterslaan en Dr Louis Colenstraat. Van het station naar het IJzerfront is wel de juiste richting maar ze gingen wel de verkeerde kant op."




Geen opmerkingen:

Een reactie posten