Zoeken in deze blog

vrijdag 4 juli 2014

Nieuw project Baelskaai

Met de afbraak van een oude nettenweverij is het definitieve startschot gegeven voor het gigantische woonproject op de Oosteroever. In een periode van vijftien jaar zullen er in totaal 1.000 appartementen verrijzen. ‘De eerste appartementen zijn klaar in 2015', zegt Bart Versluys.
‘Het pand van de oude nettenweverij aan de Hendrik Baelskaai 12 stond op de erfgoedlijst, maar we kregen toch de toelating om het af te breken', zegt projectontwikkelaar Bart Versluys. Daarmee is het startschot gegeven voor de ontwikkeling van het immense woonproject op de Oosteroever.
Versluys maakt de vergelijking met Manhattan, in hartje New York. ‘De gebouwen krijgen de naam van de locatie waar ze zich bevinden, net zoals in Manhattan. Je zult bij ons geen klassieke namen van residenties vinden', zegt hij.
Maar staat Manhattan ook niet synoniem met heel duur? ‘De appartementen van 300 vierkante meter op de bovenste verdiepingen kosten inderdaad een paar miljoen euro. Maar we moeten ook niet flauw doen, daar bestaat een markt voor. Maar we bieden ook appartementen van 90 vierkante meter aan met twee slaapkamers voor 250.000 euro. Een flat van 70 vierkante meter met één slaapkamer heb je al voor 145.000 euro', nuanceert Versluys. ‘Er worden over de woonprojecten op de Oosteroever vaak onjuiste dingen beweerd. Wij tonen aan dat prestigieus geen synoniem is voor duur. Betaalbare woningen vind je ook in dit project.'
Op de site aan de Baelskaai en de Fortstraat komen twee gebouwen. Langs de kaai wordt een appartementsgebouw met veertien verdiepingen en vijftig flats opgetrokken. Vanaf de zomer van 2015 kunnen de eerste bewoners er intrekken. En de verkoop loopt heel vlot. ‘Al 35 van de vijftig flats zijn verkocht', zegt de ondernemer. In een tweede gebouw langs de Victorialaan komen 56 appartementen.
Beide projecten maken deel uit van een veel groter project. ‘Op de hele kop van de Oosteroever komen er 1.000 appartementen. Er wordt 160 miljoen euro geïnvesteerd. Maar dat zal pas over pakweg twaalf à vijftien jaar klaar zijn', zegt Versluys.
Bouwgroep Versluys-CFE Immo bekijkt inmiddels een volgende aanvraag voor nog twee bouwprojecten in het eerste blok langs de Baelskaai ‘En dat zijn niet steeds hoge gebouwen. Het volgende project wordt een gebouw van vijf verdiepingen op de Baelskaai.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten